Hleb i prerađevine od brašna (testenine) čine grupu namirnica koje su najbogatiji izvor ugljenih hidrata (skrob, šećer) u ishrani. Ovo je razlog da se strogo ograniči upotreba svih ovih namirnica kod osoba koje imaju ovu hroničnu bolest.
Preporuka je koristiti celovito zrno: raži, ovsa, heljde, kinoe, spelte, amaranta, prosa, ječma, integralno pšenično brašno i proizvode od ovih žitarica.
Takođe je preporučljivo koristiti ih za doručak dok upotrebu ovih namirnica u popodnevnim ili večernjim časovima svesti na minimum, tj. do 50 gr.
Izbegavati: belo pšenično brašno, kukuruz, pirinač.
Izbegavati hleb i peciva kojima je dodat samo kvasac.
KONTAKTIRAJTE NAS
Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
11070 Novi Beograd
Pon – Pet | 07:30 – 21:00 |
Subota | 08:30 – 19:00 |
Nedelja | Ne radimo |
LOKACIJA