Lešnici, bademi, pistaći, semenke, leblebije i njihove industrijske prerađevine su po količini ugljenih hidrata slični vrstama voća koja su najbogatija ugljenim hidratima. Njihova je prednost nad sirovim voćem u bogatijem sadržaju belančevina (kao kod ribljeg mesa) tako da imaju niži glikemijski indeks.
Nepovoljna strana je veliki sadržaj masnoća (kao kod svinjskih kobasica i slanine) tako da ih treba ograničiti kod gojaznih na jednu šaku dnevno.
Izbegavati: džemove, pekmeze, kompote, želee sa dodatkom šećera.
Sladila
Za korekciju ukusa biljnog čaja, limunade, kakao, dozvoljena je upotreba biljnog zaslađivača – STEVIE. Izbegavati: šećer, med, veštačke zaslađivače.
Gazirane sokove izbegavati
Ne zaboravite da držite ishranu pod kontrolom prateći efikasan sistem razvijen od strane Dr Nele Solar – „Solar 511„.
KONTAKTIRAJTE NAS
Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
11070 Novi Beograd
Pon – Pet | 07:30 – 21:00 |
Subota | 08:30 – 19:00 |
Nedelja | Ne radimo |
LOKACIJA